marți, 26 ianuarie 2010

Aducere la cunostinta

Primesc astazi un mesaj pe messenger care ma informeaza cu privire la o posibila frauda privind transferu' de euro de pe un numar pe altu', indiferent de compania de telefonie la care esti abonat sau utilizator cu cartela prepay :

"Un nou tip de frauda face ravagii: esti sunat de cineva care se da drept operator la Cosmote, Orange sau Vodafone. Poate fi un fost angajat al firmei respective, pentru ca are acces la baza de date. Iti spune ca e ceva in neregula cu factura ta si te roaga sa tastezi un cod de cifre. Daca ai facut asta, ii incarci cartela de te zapaceste. O cunostinta a patit-o si a incarcat cartela altcuiva cu 300 EURO! Da mai departe daca vrei sa ajuti si pe altii. Cu respect, Adrian Daniel Apostol - Referent - Biroul Instante si Proceduri Judiciare - Directia Juridica - Tel: (826)2306, 0372262306, 0213149190 / 2306
"

Ideea este sa nu crezi orice persoana care te suna de pe un numar standard orange/cosmote/vodafone si nici cu numar secret, pentru ca, companiile de telefonie au numere speciale pentru a comunica cu clientii!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu