vineri, 8 ianuarie 2010

200.000 euro pentru 100 km/h în localitate!

În Elveţia nu este de glumă cu legea, un vitezist fiind amendat cu peste 200.000 de euro pentru că a depăşit viteza legală în localitate şi în afară.

Amenda în funcţie de venit este pe cât de eficientă pe atât de şocantă. De curând, un milionar eleveţian a putut să se convingă de acest aspect, fiind încoronat drept recordman european pentru valoarea unei singure amenzi pentru viteză. Astfel milionarul, cu o avere în jur de 16 milioane de euro (nu prea mare ar spune unii), a fost înregistrat cu 100 km/h în localitate şi 137 km/h în afară localităţii (viteze nu prea mari ar spune alţii) şi a fost amendat cu 202.000 euro, o sumă colosală pentru oricine, conform Reuters.

Curtea care a dicatat această sentinţă a clasificat comportamentul rutier al elveţianului la volanul unui Ferrari Testarossa, drept iresponsabil, punând în pericol ceilalţi participanţi prin viteza excesivă. Pe lângă acest model de colecţie, "păgubitul" mai deţine încă patru modele scumpe şi o vilă, ceea ce ne face să ne întrebăm câţi dintre magnaţii români înregistraţi cu recorduri mai mari de viteză scapă nepedepsiţi? Şi de ce la noi aplicarea legii se face invers proprţional cu averea?

Sursa: promotor.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu