joi, 17 decembrie 2009

Turnul Eiffel a fost închis

Turnul Eiffel şi parcurile din Paris au fost închise din cauza căderilor de zăpadă care au îngreunat circulaţia în capitala Franţei, situaţia fiind agravată de o grevă a angajaţilor din sistemul feroviar, relatează AFP.

Zăpada şi drumurile cu polei afectează tot nordul Franţei, dar principalele probleme de circulaţie se înregistrează în regiunea Paris. Intemperiile coincid cu o grevă care durează de şapte zile pe linia A a RER, principalul tronson feroviar din Paris, care traversează capitala de la est la vest şi face legătura cu parcul de distracţii Disneyland Paris.

Circulaţia pe linia A, folosită zilnic de un milion de persoane, a fost perturbată joi pentru a doua zi consecutivă, dat fiind că, din cauza grevei, traficul este redus.

În pofida preavizului de grevă lasat de mai multe sindicate, traficul era normal pe alte tronsoane, în timp ce circulaţia autobuzelor era perturbată de zăpadă.

Personalul RER A solicită o primă lunară de 120 - 150 de euro pe lună, din cauza eforturilor suplimentare din ultimele luni.

Din cauza ninsorii, s-au înregistrat întârzieri pe aeroporturile Roissy-Charles-de-Gaulle şi Orly.


Sursa : Evz

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu