miercuri, 2 decembrie 2009

Topul căutărilor pe Google

Megastarul Michael Jackson şi site-ul de socializare Facebook se află în topul celor mai multe căutări pe Google în 2009, anunţă AFP.

Acestea sunt urmate de o altă reţea de socializare, de data aceasta spaniolă, Tuenti, de microblogul Twitter şi de site-ul turcesc de jocuri virtuale Sanalika. Un alt cuvânt-cheie foarte des tastat pe cel mai mare motor de căutare din lume este "new moon", acesta fiind o referire la saga de succes "Twilight". Pe locul nouă din punct de vedere al ierarhizărilor la nivel mondial se află site-ul vietnamez de ştiri dantri.com.vn.

Potrivit datelor Google, termenii "Beijing Olympic Games 2008" şi "Euro 2008 " au surclasat majoritatea aplicaţiilor Internet.

Comscore, firma care a făcut analiza datelor, Google a deţinut, în 2008, 68,6% din piaţa globală, de aproape şapte ori mai mult decât Yahoo, care a înregistrat nouă procente, urmat, pe locul al treilea, la scurtă distanţă, 8,7%, de Chinese Baidu. Poziţia a patra este ocupată de Microsoft, cu 2,7% din piaţa mondială.

Din punct de vedere al reţelelor de socializare, cele mai mari ascensiuni în 2009 le-au înregistrat Twitter, care se află pe locul întâi, Facebook, ajuns pe poziţia a treia şi hi5, al cincilea din clasament.

Sursa : Evz

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu