duminică, 13 decembrie 2009

Telefonul Google vine în 2010

Compania Google va distribui primul telefon marcă proprie anul viitor, scrie Wall Street Journal. În urmă cu câteva săptămâni, o publicaţie de nişă anunţa mutarea, dar Google contrazicea totul spunând simplu: "Nu facem concurenţă partenerilor noştri".

Wall Street vorbeşte despre un telefon Android, care va purta marca Google şi va fi comercializat exclusiv online. Aparatul va fi "botezat" Nexus One.

Potrivit Reuters, este o "mişcare strategică rară" din partea gigantului american. Sursele Wall Street au adăugat că telefonul va fi produs de HTC, deşi luna trecută se specula că o companie coreeană, LG sau Samsung, va fi producătorul.

Până acum, telefoanele Android de la Google au fost comercializate de mărcile Motorola şi Sony Ericsson.

Ţinta - publicitate la preţuri premium

Potrivit specialiştilor, decizia Google de a lansa propriul telefon ţinteşte nu venitul din vânzări directe, ci datele consumatorilor, care ar permite vânzarea de publicitate la preţuri mult mai bune.

În plus, piaţa Androidelor pe piaţa vest-europeană, una cheie pentru electronice, este în creştere. Wall Street scrie că o versiune a Nexus One a fost deja distribuită angajaţilor Google.

Telefonul cu T-Mobile

Dacă va fi totuşi pe piaţă, aparatul de anul viitor va fi primul care va purta exclusiv marca Google. Dar compania are deja experienţe solide în lumea telefoniei, după colaborarea cu germanii de la T-Mobile.

Lansat în septembrie 2008, telefonul T-Mobile G1 funcţionează pe platforme 3G şi wi-fi şi este special conceput pentru a oferi acces rapid la serviciile de căutare, poştă electronică şi la hărţile Google. Dotat cu o cameră de 3 megapixeli, touch screen şi tastatură Qwery, telefonul are parte şi de sistemul de
operare Android, realizat de inginerii Google între 2005 şi 2008.

La punerea în vânzare pe piaţa americană, în octombrie 2008, telefonul costa 179 de dolari, cu 20 mai puţin decât iPhone.

Ce este Android?

Androidul de la Google este un sistem open-source. Orice producător de dispozitive interesat de tehnologie îl poate folosi sau schimba după bunul plac, gratuit.

Pentru
a dezvolta sistemul Android, Google a format Open Handset Alliance, un consorţiu de 50 de firme de software, hardware şi telecomunicaţii.

Sursa : Evz

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu