miercuri, 30 decembrie 2009

Primă de casare maximă de 11.400 RON în 2010!


În 2010 va continua Programul Rabla, iar vestea bună este că prima maximă poate ajunge până la 11.400 de RON. Vezi în ce fel de condiţii...

Programul Rabla va continua şi în 2010, conform unui ordin al fostului ministru interimar al Mediului, Elena Udrea, publicat în Monitorul Oficial. În mare parte prevederile rămân aceleaşi, prima de casare fiind de 3.800 RON, iar maşina trebuie să fie mai veche de 10 ani şi în stare funcţională, dar în proiect a mai apărut o nouă precizare. Astfel în schimbul unei maşini vechi se va elibera un voucher de 3.800 RON, care nu implică şi faptul că doar titularul îl va putea folosi pentru a îşi achiziţiona un automobil nou.

Ceea ce înseamnă că îţi poţi ceda voucher-ul unei alte persoane care îl poate utiliza pentru achiziţionarea unui automobil. Iar vestea bună este că se pot aduna 3 vouchere, adica se poate primi în total o subvenţie de 11.400 RON. Acest amendament va încuraja, cu siguranţă, bişniţa cu rable, dar poate vom scăpa de multe din automobilele care monpolizează locurile de parcare, sau blochează abuziv trotuarele. Prin actul de lege intrat oficial marţi, se va extinde programul "Rabla" şi la firme. Cu excepţia celor cu datorii la stat sau a celor care au primit sancţiuni de natură financiară, toate firmele vor putea cumpăra maşini sautractoare prin programul "Rabla".

În acest an, Programul Rabla şi-a atins doar două treimi din obiectiv , prin acest program fiind scoase din circulaţie 32.000 de unităţi, adică 60% din totalul automobilelor stabilit de Guvern pentru 2009. Prin comparaţie, în Germania programul de înnoire a parcului auto, a scos din circulaţie peste 1 milion de automobile vechi şi doar Dacia a vândut peste 47.000 de unităţi.

Sursa: promotor.ro

2 comentarii :