luni, 28 decembrie 2009

PD-L lansează tandemul tată-fiu la Camera Deputaţilor

Democrat-liberalii s-au confruntat cu dilema candidatului pentru un loc în Camera Deputaţilor, având de ales între finul lui Gigi Becali sau fiul deputatului PD-L Silviu Priogană. În cele din urmă, finul, Virgil Tudorache, a anunţat că şi-a retras candidatura în favoarea fiului, Honorius Prigoană. Tudorache a renunţat ca urmare a intervenţiei lui Emil Boc. Secretarul general al PNL, Radu Stroe, şi democrat-liberalul Honorius Prigoană îşi vor disputa un loc în Camera Deputaţilor, pentru colegiul 1, Bucureşti.

Cei doi se vor confrunta pentru obţinerea mandatului rămas vacant ca urmare a demisei liberalului Bogdan Olteanu, cel care a fost ales de Parlament pentru postul de viceguvernator al BNR. Astăzi este termenul limită pentru înscrierea doritorilor în cursa electorală.

Flutur dă din colţ în colţ

Desemnarea candidatului din partea PD-L a făcut ceva valuri, în condiţiile în care până azi dimineaţa singurul înscris în cursă, la Biroul Electoral Municipal, în numele partidului, era Virgil Tudorache. Vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat astăzi că nu ştie despre depunerea candidaturii acestuia la BEM, conducerea partidului urmând să aleagă între Tudorache şi Honorius Prigoană.

"Conducerea partidului a fost mandatată de Biroul Politic să discute acele opţiuni care sunt, cel puţin două nume, Viorel Tudorache şi Honorius Prigoană. Vom sta de vorbă cu cei doi şi noi avem mandat din partea Biroului Politic pentru a desemna un candidat", a declarat Flutur la finalul şedinţei Biroului Permanent al PD-L.

Vicepreşedintele PD-L a mai fost întrebat dacă este posibil ca un candidat să fie înscris la BEM fără ştirea conducerii centrale a partidului, însă Flutur a evitat un răspuns direct. "Organizaţia Sectorului 1 are dreptul să propună, BPN analizează, validează. Noi suntem în această fază, de a audia şi a vedea care este cea mai bună formulă", s-a bâlbâit Flutur.

Boc intervine în favoarea fiului şi împotriva finului

Dosarul de candidatură al lui Tudorache a fost depus pe data de 24 decembrie, fiind semnat conform procedurilor de către preşedintele PD-L, Emil Boc.

După bâlbele oficiale, Viorel Tudorache a anunţat astăzi că şi-a retras candidatura, în urma unei discuţii cu preşedintele PD-L Emil Boc, care i-a explicat că Biroul Permanent al partidului a decis să-l susţină pe Honorius Prigoană.

Virgil Tudorache este finul lui Gigi Becali şi a mai candidat pentru un loc în Parlament, în toamna anului trecut, în numele PNCD. Honorius Prigoană este deputatului Silviu Prigoană, cel care a susţinut
campania electorală a lui Traian Băsescu, inclusiv prin intermediul postului Ento Tv pe care îl patronează.

În vreme ce PD-L s-a confruntat cu ipostaza de a a avea doi candidaţi, social-democraţii par să renunţe la bătălia electorală. Conducerea PSD ia în calcul sprijinirea liberalului Radu Stroe la alegerile pentru Camera Deputaţilor din colegiul 1 al Capitalei.

Alegerile anticipate în colegiul uninominal 1 din Capitală vor avea loc la data de 17 ianuarie, iar campania electorală va începe la 2 ianuarie şi se va încheia la 16 ianuarie, la ora 7.00. Pentru alegerile parţiale, campania electorală durează 15 zile.

În octombrie, Bogdan Olteanu a demisionat din Parlament şi din PNL, din cauza incompatibilităţii între calitatea de viceguvernator BNR şi cea de membru de partid şi deputat.

Posibiliul său succesor, Radu Stroe are vechime în ce priveşte activitatea parlamentară, el fiind deputat în legislatura 2000-2004 şi senator în legislatura 2004-2008, şef al comisiei parlamentare de control SRI. La alegerile din noimebrie 2008, în baza noii legi electorale care prevede votul uninominal, Stroe a ratat obţinerea unui loc în Senat, el candidând într-un colegiu din Maramureş.

Sursa : Evz

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu