luni, 28 decembrie 2009

Papa Benedict, la masă cu o familie nevoiaşă din România

Papa Benedict al XVI-lea a participat la o acţiune caritabilă, în prima deplasare în afara Vaticanului după agresiunea din Ajunul Crăciunului, luând masa, în mijlocul unei comunităţi nevoiaşe, alături de o familie de tineri din România, informează BBC News Online.

Papa a mâncat alături de 150 de persoane nevoiaşe şi fără adăpost din Roma, aşezându-se lângă un bărbat din Afganistan şi o familie de tineri din România. Într-un scurt discurs, Papa a spus că în Italia nimeni nu trebuie să fie marginalizat, abandonat sau părăsit. Înainte de a pleca, el a distribuit dulciuri şi cadouri tuturor copiilor prezenţi.

Un judecător de la Vatican va stabili în următoarele săptămâni dacă femeia în vârstă de 25 de ani care l-a atacat pe Sfântul Părinte va face obiectul unor acuzaţii de ordin penal. În prezent, ea se află sub observaţie la o clinică psihiatrică situată în apropiere de Roma.

Poliţia italiană a luat măsuri drastice de securitate pe parcursul scurtei deplasări efectuate de Papă, de la Vatican în districtul Trastevere, unde o comunitate romano-catolică a oferit gratuit o masă persoanelor nevoiaşe.

Sfântul Părinte s-a oprit să-i salute pe cei care au venit la acţiunea caritabilă, sub privirile foarte atente ale agenţilor de securitate.


Sursa : Evz

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu