miercuri, 16 decembrie 2009

Moguli în aer

Ion Ţiriac a fost, pentru o zi, pilotul personal al lui Dan Voiculescu

Dan Voiculescu trăieşte pe picior mare. Şi, ca orice mogul care se respectă, are prieteni care îşi pot permite să-i îndeplinească orice dorinţă. Ultima întâmplare în acest sens s-a consumat în weekendul care tocmai a trecut, când “părintele” Antenelor a dat un telefon şi i s-a pus la dispoziţie un avion privat. Iar la manşa acestuia a fost nimeni altul decât cel mai bogat om din România, Ion Ţiriac.

Zilele trecute, Dan Voiculescu şi-a terminat treburile pe care le avea în Sibiu şi a vrut să revină cât mai repede în Bucureşti, cu un avion de linie. Acest lucru a fost însă imposibil pentru că, în ultimul moment, s-a anulat zborul din cauza unor defecţiuni tehnice. “Nici o problemă, rezolv eu imediat”, pare să-şi fi zis fondatorul Antenelor. El a pus mâna pe telefon şi şi-a sunat amicul, pe Ion Ţiriac, posesorul unei flotile aeriene private, pentru a-i fi pus la dispoziţie un avion. Amabilitatea fostului tenismen, devenit, conform Topului Capital, cel mai bogat om din România, a depăşit însă aşteptările mogulului. ţiriac s-a instalat el însuşi la manşa avionului personal, un Bombardier Challenger 604, a plecat imediat spre Sibiu şi l-a adus pe Dan Voiculescu înapoi la Bucureşti. “Am avut un zbor fantastic. Nu au fost incidente şi, în plus, mi-a făcut o mare plăcere să fiu alături de un prieten bun”, a spus unor apropiaţi, când a ajuns în Bucureşti, Dan Voiculescu.
Are avion de 25 milioane de dolari

Ion Ţiriac, cel mai bogat om din România, deţine un avion în valoare de peste 25 milioane de dolari. Bombardier Challenger 604 e considerat un model clasic al avioanelor tip intercontinental (poate parcurge distanţe de peste 7.000 km fără escală), iar primul aparat din această gamă a fost produs acum zece ani. Avionul lui ţiriac poate transporta până la 19 pasageri. Mai multe agenţii guvernamentale din lume folosesc acest tip de avion, iar Flota Aeriană Regală daneză utilizează acest model de câţiva ani.

S-a retras din afaceri

Chiar dacă nu se mai află pe primele locuri în Top Capital, Dan Voiculescu este considerat în continuare unul dintre cei mai influenţi români. În 2001, el a renunţat la afaceri şi s-a dedicat politicii, acţiunile în grupul de firme pe care l-a fondat fiind donate, în mod egal, celor două fiice ale sale, Camelia şi Corina.

Sursa : Libertatea

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu