luni, 14 decembrie 2009

Marea Britanie renunţă la OZN-uri

După mai bine de 50 de ani de funcţionare, Ministerul britanic al Apărării a luat decizia de a închide unitatea de investigaţii OZN, pe motiv că aceasta nu mai justifică sumele mari acordate pentru funcţionarea departamentului.

Ministerul a anunţat că, , în ciuda numeroaselor răportari anuale de OZN-uri, trimise către minister telefonic sau prin e-mail, nu a fost gasită nici o dovadă a existenţei extratereştrilor.

Opinia oficialilor privind existenţa altor forme de viaţă inteligente în afara planetei noastre este una neutră, însă, a fost precizat că „nu a fost prezentată nici o posibilitate de a identifica existenţa OZN-urilor”.

„Nu există nici un beneficiu defensiv în anchetarea acestor lucruri şi ar fi o alocar
e total
inadecvată al resurselor apărării naţionale”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Acesta a adăugat că orice pericol către spaţiul aerian al ţării va fi detectat prin radar şi soluţionat de către avioanele de vânătoare ale forţelor aeriene regale(RAF).

Resursele vor fi redistribuite către alte priorităţi cu care se confruntă ţara, precum războiul din Afghanistan, unde Marea Britanie are 9.000 de trupe terestre alocate forţelor NATO în lupta împotriva insurgenţilor talibani.

Ofiţerul responsabil de raportările OZN-urilor al departamentului va fi transferat către un alt post, astfel, ministerul va face o economie de 44 de mii de lire(73 de mii de dolari) pe an.

Sursa : Evz

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu