joi, 31 decembrie 2009

Întâlnire secretă a cercetătorilor ruşi pentru a salva Pământul de coliziunea cu un asteroid

Oameni de ştiinţă ruşi se vor întruni în curând într-o şedinţă secretă, pentru a împiedica un asteroid uriaş să se prăbuşească pe Terra peste 26 de ani, a anunţat miercuri directorul Agenţiei Spaţiale ruse, Anatoli Perminov.

"Consiliul nostru ştiinţifico-tehnic se va întruni în curând, cu uşile închise, şi va analiza ce putem face" pentru a împiedica asteroidul Apophis să distrugă o parte a planetei Terra în 2036, a declarat Perminov pentru postul de radio Vocea Rusiei.

"Mai bine cheltuim câteva milioane de dolari pentru a crea un sistem care să permită prevenirea unei coliziuni, decât să aşteptăm ca aceasta să se producă, antrenând moartea a mii de persoane", a adăugat el, fără a intra în detalii.

Dacă asteroidul Apophis, cu un diametru de aproximativ 350 de metri, ar lovi planeta în cursul trecerii sale, aşteptată în 2036, coliziunea ar crea un nou deşert de mărimea Franţei , potrivit agenţiei RIA Novosti.

La rândul ei, Agenţia Spaţială Americană (NASA) a anunţat, în octombrie, că potrivit unor noi calcule, probabilitatea unei coliziuni între asteroid şi planetă în 2036 s-a redus în mod semnificativ .

"Noi tehnici de calcul şi noi date disponibile arată că posibilitatea ca Apophis să intre în coliziune cu Terra la 13 aprilie 2036 a scăzut de la 1/45.000 la 1/250.000", preciza NASA într-un comunicat.

Potrivit RIA Novosti, asteroidul ar putea trece la 30.000 de kilometri de planetă, în 2029, mai aproape decât unii sateliţi geostaţionari, şi ar putea intra în coliziune cu Tera şapte ani mai târziu.


Sursa : Mediafax

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu