joi, 3 decembrie 2009

Un cercetator britanic a fost acuzat ca aranja schimbarile climatice din condei

Directorul unitatii de cercetare de la Universitatea East Anglia, Phil Jones, a fost suspendat provizoriu din functie, fiind acuzat ca ar fi modificat datele privind schimbarea climatica - se precizeaza intr-un comunicat al universitatii, preluat de France Presse. Autoritatile britanice au infiintat o comisie de ancheta, care va clarifica veridicitatea acuzatiilor.

Scandalul a pornit dupa ce mai multi pirati informatici au postat pe internet, in luna noiembrie, mii de documente - inclusiv corespondenta lui Jones si a colegilor sai. Intr-un mesaj online, se specifica faptul ca cercetatorul britanic a utilizat un viclesug pentru a "disimula declinul temperaturilor mondiale" intr-un tabel care le detalia.

Mai mult, aceasta corespondenta a fost interpretata de adversarii omului de stiinta ca fiind proba unui complot stiintific si o limitare constrangatoare a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Omul de stiinta Phil Jones a dezminitit ca ar fi manipulat probe si sustine ca scrierile sale au fost interpretate eronat.

Sursa : Hotnews

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu