luni, 28 decembrie 2009

Dacia Muscle Car Concept

Dacia Sport este readusă la viaţă de un tânăr designer, care îi dă un aer de muscle car autentic, dar contemporan.

Încă din start vom spune că Dacia MC Concept este rodul imaginaţiei lui Ciprian Andruş, un tânăr designer român pasionat de automobile . Tocmai din acest motiv este de apreciat că a reuşit să îmbine atât de bine trecutul cu influenţele actuale, realizând un concept, care, cel puţin în plan digital, poate sta alături de orice american muscle car autentic. Nu este întâmplătoare comparaţia pentru că talentatul designer a avut ca inspiraţie bolizi celebri, precum Ford Mustang Lee Iacocca, 2009 Dodge Challenger, sau 2010 Chevrolet Camaro.

După cum se poate observa singura legătură cu actualele modele Dacia este reprezentată de sigla "desfăcător de bere ". De altfel, probabilitatea ca Dacia să facă un astfel de model în viitor poate fi comparată cu şansele lui Alain Prost de a reveni în Formula 1 pe un monopost Dacia. Deci ar trebui să admirăm munca artistului în primul rând şi să nu ne cufundăm în ipoteze utopice.

Pentru ca opera să fie desăvârşită Ciprian vede acest model pus în mişcare de un motor mare V8, cuplat la o cutie manuală cu şase rapoarte. Noi, tot ipotetic, am sugera motorul V6 de 3.0 litri şi 255 CP, de pe fostul Renault Clio V6, pentru că aparţine în familie şi s-ar respecta astfel şi tradiţia francezilor de a folosi pe Dacia propulsoarele mai vechi.

Mai multe imagini cu Dacia MC găsiţi aici

Sursa: promotor.ro

5 comentarii :

 1. Respectul meu pentru pasiunea si talentul lui, in schimb semnatura lui nu e demna de un artist :|

  RăspundețiȘtergere
 2. Si ma rog de ce nu-i demna de un artist /:)

  Cat despre masina. Fara cuvinte.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu te mai ruga, te rogi la biserica :)).
  Nu e demna pentru ca e un simplu font(Scriptyna parca) . Ca artist ai anumite pretentii asupra semnaturii ;), o construiesti singur daca tot cunosti 3D-u si alte prostii. Intelegi tu ...

  RăspundețiȘtergere
 4. :)) . Ok, eu stiu ca am dreptate dar nah, pana la urma parerile pot fi impartite!

  RăspundețiȘtergere