vineri, 11 decembrie 2009

Curtea Constitutionala a decis renumararea voturilor nule!

Curtea Constitutionala a decis, vineri, renumararea voturilor nule de catre BEC pentru a se stabili daca exista diferente intre datele consemnate in procesul-verbal si realitatea constatata.

Astfel, Curtea Constitutionala a decis reexaminarea buletinelor de vot nule si renumararea acestora de catre Biroul Electoral Central pentru a se stabili daca exista diferente intre datele consemnate in procesul-verbal si realitatea constatata.

Decizia a fost luata cu majoritate de voturi, vineri, de catre Plenul Curtii Constitutionale. Hotararea este definitiva si se comunica Biroului Electoral Central.

Conform procesului-verbal al BEC privind rezultatul pentru alegerea presedintelui Romaniei, numarul voturilor nule la al doilea tur de scrutin este de 138.476 voturi, iar diferenta de voturi intre Traian Basescu si Mircea Geoana este de 70.040 voturi.

Acesta est

e rezultatul contestatiei facute de liderii PSD, potrivit carora rezultatul alegerilor prezidentiale din 6 decembrie a fost fraudat.Pe de cealalta parte, Traian Basescu a reactionat in calitate de sef al statului, si a calificat drept "democratic", demersul PSD.Va reamintim ca in urma turului 2 al alegerilor prezidentiale castigator a iesit Traian Basescu, cu 50,33% din sufragii, iar Mircea Geoana a obtinut cu 0,7% mai putin decat contracandidatul sau.O situatie asemanatoare s-a petrecut si la alegerile din 2004, cand numarul voturilor nule a fost de peste 100.000.

Sursa : Protv

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu