miercuri, 9 decembrie 2009

Curele de slăbire duc la căderea părului

Un studiu efectuat pe mai multe femei din Marea Britanie a arătat că 37% dintre acestea au ajuns sa aibe probleme grave cu căderea părului comcomitent cu stresul cauzat de kilogramele în plus şi eforturile de a scăpa de ele.

Stresul vieţii moderne duce una din trei femei la pierderea părului. Experţii au ajuns la concluzia că factorul principal în procesul de calviţie la femei este eterna grijă a acestora de a avea o siluetă cât mai apropiată de perfecţiune.

Teama de a nu se îngrăşa le face pe femei să mănânce mai puţin ceea ce duce la un procent scăzut de substanţe nutritive consumate. Acest deficit afectează grosimea firului de păr şi rezistenţa acestuia cauzând într-un final căderea părului.

Un studiu efectuat pe mai multe femei din Marea Britanie a arătat că 37% dintre acestea au ajuns sa aibe probeleme grave cu căderea părului comcomitent cu stresul cauzat de kilogramele în plus şi eforturile de a scăpa de ele. Cercetătorii au evidenţiat prin acest studiu că, deşi acest fenomen ar trebui să apară doar la femeile cu vârste înaintate, căderea părului apare mult mai vremelnic la femeile care se supun unor cure de slăbire severe.


Sursa : Realitatea

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu