miercuri, 23 decembrie 2009

Cel mai mare brad de Crăciun

Ciudad de Mexico s-a straduit şi, după omologare a depăşit recordul anterior, confirmat de Guinness, cu cel mai mare brad de Crăciun, al anului 2009. Bradul are o înălţime de 110,35 metri, un diametru de 35 de metri şi cântăreşte 330 de tone.

Recordul precedent a fost stabilit de Brazilia, cu un brad înălţat în Aracaju, înălţimea acestuia fiind de 110,11 metri. Diferenţa între cei doi, cei mai mari brazi este de exact 24 de centimetri.

Mai mult, Brazilia a fost deţinătoarea recordului doi ani la rând, în 2008, niciun alt brad de Craciun din lume neatingând cei 110,11 metri ai pomului de Craciun din Aracaju.

Şi bradul din Mexic şi cei din Brazilia sunt brazi artificiali, în acest top, fiind inclus şi un brad tot artificial, ridicat la Bucureşti, în urmă cu trei ani.

Recordul a fost omologat de spaniolul Carlos Martinez, reprezentantul Guinness, în Mexic, care a validat recordul în data de 5 decembrie, cu o zi înainte de aprinderea luminilor de Craciun. Bradul a fost înălţat pe emblematica stradă Paseo de la Reforma, unde a fost montat bradul mexican, care va rămâne acolo timp de 36 de zile.

Mexicul, mai mare cu 24 de centimetri

"Ne-a fost teama că nu o să putem omologa recordul şi că diferenţa dintre bradul Mexican şi cel din Brazilia nu va fi confirmată. Măsurătorile şi spiritul Craciunului ne-au fost alături, am depăşit recordul anterior cu 24 de centimetri. Este oficial, Mexicul este în posesia noului record Guinness", a explicat Martinez presei, citat de AFP.

Aprinderea luminilor din uriaşul brad s-a făcut pe 6 decembrie. la ora locală 20.30 (02.30 GMT), momentul marcând debutul sărbătorilor de Crăciun din capitala mexicană, cel mai aglomerat loc de pe planetă, aici locuind 19 milioane de persoane.

Ceremonia a fost condusă de primarul Marcelo Ebrard, care a condus ceremonia de aprinderea a luminilor, evenimentul având loc concomitent cu un concert al orchestrei Shola Cantorum şi de Marichi Gama Mil, care au interpretat, cum altfel, muzică de Crăciun.

200 de muncitori, 72 de kilometri de ghirlande

Procedurile de amplasare şi împodobire a uriaşului brad au început pe 29 octombrie, la acţiune participând 200 de muncitori mexicani şi brazilieni. Bradul a fost decorat cu 72 de kilometri de şiruri de beculeţe, 80.000 de metri de cabluri electrice, printre alte detalii ornamentale.


Sursa : Evz

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu