joi, 17 decembrie 2009

BMW anunţă Seria 1 electrică

Conceptul cu zero emisii poluante îşi va face apariţia cu ocazia Salonului Auto de la Detroit de luna viitoare.

Constructorul auto german BMW a pus la punct o versiune-concept 100% electrică a modelului Seria 1 Coupe, anunţă ediţia online a revistei ”Autocar”.

Automobilul, botezat Seria 1 Concept ActiveE, va fi prezentat, luna viitoare, în cadrul Salonului Auto de la Detroit. El anticipează momentul apariţiei primului vehicul electric produs de BMW, care, potrivit intenţiilor deja declarate, va fi oferit în regim de leasing unei clientele selectate de constructorul bavarez.

Concept ActiveE este dotat cu un motor electric montat pe puntea spate alimentat de la două seturi de acumulatori litiu-ion (unul amplasat în locul rezervorului, celălalt – sub capotă, de unde a dispărut motorul termic).

Unitatea electrică, care dezvoltă 170 de cai-putere, pune în mişcare roţile posterioare şi asigură, potrivit constructorului, performanţe decente: nouă secunde, de la zero la 100 km/h. Viteza maximă este limitată la 145 km/h.


Autonomie: 160 de kilometri

BMW susţine că Seria 1 Concept ActiveE va oferi o autonomie medie (pentru condiţii reale de trafic) de 160 de kilometri, suficient pentru a satisface nevoile zilnice de transport ale celor mai mulţi şoferi.

Bateriile se pot reîncărca de la orice priză normală, de locuinţă. Graţie unui dispozitiv special, ”alimentarea” poate fi completată în doar trei ore.


Modelul de serie: gata în toamna lui 2010, disponibil cu 600 E/lună

Primul BMW 100% electric de serie este aşteptat în toamna anului viitor, cel mai probabil la Salonul Auto de la Paris. Potrivit unor informaţii deocamdată neoficiale, leasingul unui astfel de automobil ar urma să coste aproximativ 600 de euro pe lună.

Sursa : Evz

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu