miercuri, 23 decembrie 2009

Băsescu: S-au grăbit cu filmuleţul

Preşedintele Traian Băsescu a recunoscut, practic, aseară, la o emisiune televizată că a lovit copilul, care apărea în caseta devoalată de presă, în timpul campaniei electorale. Şeful statului a afirmat că filmuleţul despre care spune că a fost trucat i-ar fi fost fatal, dacă era difuzat cu trei zile înainte de turul doi.

„Eu ştiam ca l-am împins pe acel copil, dar filmul că l-am lovit cu pumnul pe acel copil, care şi râdea, a fost o grosolănie. Dacă o făceau cu trei zile înainte de alegeri era mortal, nu aveam ce să fac. S-au grăbit”, a spus Băsescu, la emisiunea Naşul, la B1TV. Este prima declaraţie în care preşedintele vorbeşte despre incidentul care s-ar fi petrecut în campania electorală pentru prezidenţiale din 2004.

Filmuleţul în care Băsescu apare lovind un copil, pe atunci în vârstă de 10 ani, a fost difuzat prima oară pe site-ul cotidianului "Gardianul". Preşedintele însă, a văzut imaginile, în direct, în timpul unui interviu la Realitatea TV. "Nu îmi amintesc de acest incident. Vă asigur că o să mă uit la imagini. Nu-mi dau seama ce a făcut copilul, ce spunea copilul, a înjurat, a spus ceva, a făcut ceva", a fost prima reacţie a preşedintelui.

Câteva ore mai târziu, în timpul unei conferinţe de presă, convocate în miez de noapte, Traian Băsescu declara: "În viaţa mea nu am lovit un copil. Să vă spun ce văd eu pe casetă. Văd o femeie disperată cu care vorbeam. Şi văd un copil care râde după ce se dă înapoi. Nu cred că un copil lovit, aşa cum spunea Patricu, mai întâi în plex şi apoi peste faţă râde şi nu îşi pune mâna pe faţă sau pe plex".

Tot aseară, în timpul emisiunii televizate, preşedintele a afirmat că fiecare din cei trei moguli – Voiculescu, Patriciu şi Vîntu – a vrut să arate că el a fost cel care l-a învins pe Băsescu.

Sursa : Evz

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu