miercuri, 16 decembrie 2009

Aproximativ 800 de brazi au fost depistaţi fără acte de provenienţă în judeţul Bacău

Inspectorii Direcţiei Silvice, împreună cu poliţiştii şi jandarmii băcăuani, controlează în trafic zilele acestea toate transporturile de material lemnos din judeţ. Până în prezent aproximativ 800 de brazi au fost depistaţi fără acte de provenienţă.

"Avem în desfăşurare împreună cu Inspectoratul de Poliţie Bacău şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Jandarmeria Bacău, un plan comun de acţiune, ce vizează în primul rând controlul circulaţiei materialului lemnos şi al pomilor de Crăciun, având în vedere că e o perioadă în care se taie, se tranzacţionează pomi de Crăciun", a declarat ing. Silviu Geană, de la Direcţia Silvică Bacău.

Şoferii care transportă material lemnos fără acte în regulă riscă amenzi între o mie şi trei mii de lei, precum şi confiscarea mărfii.

"Cu ocazia acţiunii au fost identificate mai multe transporturi de material lemnos, am desfăşurat şi activităţi de confiscare, în baza legii 31...Pe viitor aceste acţiuni se vor intensifica, dat fiind perioada şi apropierea sărbătorilor de Crăciun", a precizat la rândul lui inspectorul principal Bogdan Bibire, de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bacău.


Sursa : Realitatea

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu