vineri, 13 noiembrie 2009

Un bancomat amplasat într-un spital din Craiova a fost spart, fiind furaţi 300.000 de lei noi

Un bancomat amplasat în incinta cabinetului de oncologie medicală al Spitalului Clinic Municipal Filantropia din Craiova a fost spart, joi seară, fiind alimentat cu o zi în urmă, din primele cercetări anchetatorii stabilind că din ATM a fost furată suma de 300.000 de lei noi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, comisarul Adrian Căpraru, făptuitorii au intrat în clădire forţând lacătul de la grilajul de acces, după care au forţat şi au deschis bancomatul în partea din spate, luând mai multe casete în care se aflau bani.

"Suma sustrasă este de trei miliarde de lei vechi (n.r. - 300.000 de lei noi), iar bancomatul a fost alimentat ieri (n.r.- miercuri)", a declarat Căpraru.

La ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii nu stabiliseră dacă în cazul de furt este implicată o singură persoană sau mai multe, anchetatorii ridicând casetele cu înregistrările de pe camera de supraveghere amplasată deasupra ATM-ului.

Poliţiştii nu au dat detalii despre modul de operare al hoţilor argumentând că ar periclita bunul mers al anchetei pentru identificarea şi găsirea acestora.

În clădirea în care este situat ATM-ul funcţionează mai multe cabinete medicale, clădirea fiind destinată domeniului oncologiei, cabinetul respectiv aparţinând Spitalului nr. 2 Filantropia, din Craiova, fiind aflat chiar în centrul municipiului, lângă Curtea de Apel Craiova.

Bancomatul amplasat în incinta cabinetului de oncologie medicală al Spitalului Clinic Municipal Flantropia, din Craiova, a fost spart, joi seară, în jurul orei 19.30, de persoane deocamdată neidentificate, care au dispărut cu casetele cu bani.

Potrivit unor surse judiciare, unitatea bancară centrală Unicredit Ţiriac căreia îi apaţine bancomatul spart a sesizat că la ATM-ul respectiv nu se mai fac, de la un anumit moment, niciun fel de operaţiuni bancare, astfel că reprezentanţii unităţii au anunţat imediat Poliţia.

La ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii au asigurat zona, fiind ridicate de la faţa locului mai multe probe.

Deasupra bancomatului este amplasată o cameră de luat vederi, anchetatorii urmând să vizioneze imaginile surprinse de obiectiv.

Sursa : Mediafax

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu