miercuri, 18 noiembrie 2009

Tatăl băiatului care l-a acuzat pe Michael de pedofilie s-a sinucis

Evan Chandler, care a depus plângere penală împotriva megastrului Michael Jackson pe care l-a acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu fiul său de 13 ani, Jordan Chandler, s-a sinucis, anunţă ediţia electronică a publicaţiei Daily Mail.

Evan, în vârstă de 65 de ani, fost stomatolog al "Regelui Pop", a fost găsit împuşcat în cap în locuinţa sa luxoasă din Jersey City, New Jersey. Incidentul s-a petrecut pe 5 noiembrie, însă detalii cu privire la moartea sa au fost date publcităţii abia ieri. O sursă din cadrul poliţiei a declarat pentru Daily Mail că, atunci când a fost descoperit trupul neînsufleţit al medicului, acesta încă avea arma asupra sa.

"Nu doresc să confirm sau să neg aceste informaţii", a spus fratele lui Chandler, Raymond, care este avocat.

Semne de întrebare cu privire la dispariţia lui Evan au apărut după ce acesta nu a apărut la o întâlnire pe care o avea programată cu doctorul său, la începutul săptămânii, precizează purtătorul de cuvânt al Primăriei din Jersey, Stan Eason.

După încercări repetate de a lua legătura cu pacientul său, medicul lui Chandler, a cărui identitate a rămas necunoscută, l-a anunţat pe îngrijitorul clădirii în care locuia stomatologul să verifice dacă nu cumva s-a întâmplat ceva cu el.

Un apropiat al familiei a adăugat că Chandler suferise mai multe operaţii estetice şi că îşi administra în mod regulat Botox, ceea ce a făcut ca, de la procesul intentat lui Michael Jackson, în urmă cu 16 ani, să fie practic de nerecunoscut.

Pedofilie sau şantaj?

În 1993, Evan Chandler l-a acuzat pe starul pop că l-a abuzat sexual pe fiul său, Jordan, iar plângerea sa a generat o anchetă care a durat mai bine de 13 luni. În toată această perioadă, poliţia a ţinut sub strictă observaţie întreaga activitate a lui Michael şi reşedinţa acestuia de la Neverland, unde se credea că avuseseră loc actele de pedofilie.

Cu toate acestea, nu a fost deschis niciodată un proces, deoarece cazul s-a încheiat amiabil, după ce băiatul a primit de la "Regele Pop" suma de 13 milioane de lire sterline, reprezentând daune civile. Atunci, ambele părţi implicate în delicata situaţie au semnat un acord de confidenţialitate, în care au promis că nu vor mai discuta niciodată şi nu vor da nicio declaraţie despre aceasta. Procesul a fost anulat după ce băiatul a refuzat să depună mărturie în instanţă.

Jordan, acum în vârstă de 29 de ani, locuieşte sub o altă identitate în Long Island şi nu a mai făcut nicio declaraţie publică. Tatăl său, însă, a fost în permanenţă acuzat de către fanii lui Michael că a încercat să-l şantajeze pe acesta pentru a se îmbogăţi.

În 1996, Evan a pretins în instanţă despăgubiri de 40 de milioane de lire sterline de la Jackson şi soţia acestuia, Lisa Marie Presley, pe care i-a acuzat că au încălcat înţelegerea şi au făcut dezvăluiri despre caz la o emisiune televizată.
După moartea megastarului, în iunie anul acesta, Jordan Chandler a admis public că acuzaţiile la adresa lui Michael Jackson au fost false, iar el şi starul au fost doar prieteni.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu