Astăzi, studenţii mergeau la cursuri şi se pregăteau de o nouă săptămână de şcoală. Mulţi, însă, erau dezamăgiţi de rezultatul alegerilor de ieri, convinşi fiind că au existat fraude. Evz.ro a stat de vorbă cu 27 de studenţi, dintre care 24 au spus că au votat sau ar fi vrut să voteze cu Crin Antonescu, unul a fost nehotărât şi nu a votat, iar alţii doi ar fi vrut să pună ştampila pe Traian Băsescu.
„Mi se pare că, odată cu alegerile astea ne întoarcem spre comunism: parlament unicameral şi nicio opţiune pentru alegerea viitorului preşedinte”, a declarat Mihai Grigoraş, un student de 20 de ani care a mers acasă, în Ploieşti, să poată vota. „Am mulţi amici care nu au apucat să voteze din cauza cozilor de la secţiile speciale”, a completat el.
Şase ore de preumblări degeaba
Pe treptele clădirii rectoratului din campusul Universităţii Politehnica mai mulţi studenţi discută. Cei mai mulţi nu au reuşit să voteze, deşi au bătut drumuri pe la diverse secţii speciale.
„Am umblat şase ore pe la secţiile speciale, prin Regie, la Academia de Educaţie Fizică, la gară, la Drept, la Filaret şi nicăieri nu se putea vota, erau sute de persoane la coadă”, a spus Cristi Corciovă, un student de 22 de ani. El a completat că voia să voteze cu Crin Antonescu şi că, din discuţiile cu alţi colegi, a aflat că foarte mulţi aveau o opţiune similară.
„Voiam să votez altceva şi la referendum voiam să votez pentru bicameral şi reducerea numărului de parlamentari”, a mai spus acesta.
Din Ciorogârla, la coadă la secţia specială
Dezamăgiţi de sutele de oameni care stăteau la coadă la secţiile speciale, mulţi studenţi au făcut turul secţiilor de acest tip, în speranţă că poate reuşesc să voteze.
„La Drept, la coadă erau tot felul de oameni dubioşi, unii din Ciorogârla, alţii arătau pur şi simplu luaţi de pe stradă”, potrivit lui Cristi Corciovă.
Gabriela Stancu, Cristi Corciovă şi Daniel Vasile (foto: Mihai Scarlat)
Gabriela Stancu a remarcat şi ea prezenţa unor astfel de oameni în anumite secţii de votare. „La 18:30, în secţia din Regie nici nu puteai să intri, era coadă şi pe scări afară”, iar colegul ei, Cristi a completat: „un ring de discotecă plin de oameni”. Şi ea ar fi vrut să voteze cu Crin Antonescu şi crede că aceasta era opţiunea multor studenţi.
„Am votat. Degeaba”
Pe podul peste Dâmboviţa carea leagă Regia de Politehnică, un grup de câţiva tineri discută aprins sub un afiş din care Vanghelie garantează pentru Geoană. Unul le explică celorlalţi că el este convins că au fost aduşi oameni care să stea la coadă degeaba şi să îi descurajeze pe studenţi din a mai vota.
„Am votat cu Crin. Pentru schimbare. Am votat. Degeaba,” spune acesta, refuzând să îşi dea numele întreg. „Mă cheamă Alex şi atât”. Alex s-a chinuit şapte ore să voteze, a mers din secţie specială în secţie specială şi a ajuns să voteze într-una aflată în afara Bucureştiului. „A fost imposibil să stai la coadă la Drept, la Leu în Grozăveşti sau în Regie. Erau sute de persoane, printre care şi foarte mulţi dubioşi. Am văzut la Drept microbuze cu număr de Ilfov din care au coborât oameni care au îngroşat rândurile”. Arătând spre afişul PSD-ului spune: „ne-au furat alegerile, asta să scrieţi”!
„Oamenii dubioşi” de la coadă au fost observaţi şi de Mihai Scarlat, student la Energetică. El a revenit în Bucureşti aseară şi a încercat să voteze în secţia din Regie în jurul orei 18:30, dar nu a putut nici măcar intra.
„Ştiu oameni care şi-au vândut voturile, chiar şi observatori care au făcut asta”, a completat Daniel.
În Grozăveşti nu se putea intra în cămin
Radu, student şi el, a povestit că voia să voteze cu Crin Antonescu, dar că prin secţiile speciale din Regie şi Grozăveşti „era nebunie totală”. „În căminele C şi D din Grozăveşti, unde era o secţie, nici nu se putea intra, erau blocate uşile de sutele de oameni care stăteau la coadă”.
Nici Ileana, o studentă de 22 de ani, nu a putut merge la vot pentru că a revenit prea târziu în oraş şi secţiile speciale erau pline ochi. Atât ea, cât şi o colegă, ar fi vrut să îl voteze pe Traian Băsescu. În turul doi, sunt decise să plece acasă, unde au domiciliul, să poată vota.
Ceilalţi studenţi erau indecişi dacă să voteze în turul doi şi cu cine. Indecis a fost şi Ioan Pintilie, care nu a votat deloc, pentru că nici duelul final, nici campania electorală nu l-au ajutat să ia o hotărâre. „Prea multe vorbe goale şi foarte mult promisiuni politice, nu am reuşit să îmi formez o opinie”, a spus acesta.
Probleme similare şi în Timişoara
Un cititor ne-a semnalat că în Complexul studenţesc au fost doar patru sec-ii de votare (Caminul 8, Caminul 19 şi două secţii la Căminul de la Drept), miile de studenţi doritori să îşi exercite un drept constituţional neputând vota.
Am aceeasi senzatie ca si studentii de mai sus, am vrut o schimare, dar se pare ca n-o vor altii!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu