luni, 30 noiembrie 2009

Nunta politica in «Land of choice» pe bloguri

Campania electorala s-a mutat de ceva timp in mediul virtual. Dincolo de mesajele mai putin cenzurate pe care le pot posta politicienii, “comentatorii de serviciu” au pornit un real razboi. Pe de-o parte, au reînviat bancurile cu politicieni ca-n vremurile lor cele mai bune. Pe de alta, exista suficienti sustinatori cu umor în cele doua tabere, spre deliciul internautilor. Astfel, lupta “virtuala” devine cat se poate de reala. Mai mult, pentru a evita “manipularile mogulilor”, cei doi candidati pentru alegerile prezidentiale, presedintele Traian Basescu si candidatul PSD, Mircea Geoana, prefera sa isi posteze pe paginile personale sau prin intermediul retelelor de comunicare online, direct, declaratiile, pozitiile, cat si replicile taioase. S-a ajuns pana la o adevarata bursa a poantelor. Chiar seful statului a declarat, la inceputul campaniei, ca stie majoritatea bancurilor care s-au facut pe seama sa. Decizia lui Crin Antonescu de a-si reafirma categoric pozitia sa ferma si constanta anti-Basescu imediat dupa rezultatele primul tur s-a transformat, la bursa poantelor, într-o... invitatie la nunta. Politicienii au devenit chiar si mirese alaturate lui Klaus Johannis, pe un fundal Land of Choice. Bancurile, jocurile, concursurile, chiar si pariurile dau alegatorilor si varianta de a trece peste saturatia de politica. Spatiul vitual este, inca, singurul nereglementat de CNA sau de alta institutie de control. Din punct de vedere juridic, spatiul cibernetic are darul incontestabil de a gazdui exercitarea unui drept fundamental – dreptul la libera exprimare. Afirmand acest drept, in teritoriul virtual, in prezent se pune problema stabilirii limitelor la care acesta este, in mod obiectiv, supusa. Plasarea problematicii continuturilor defaimatoare in spatiul cibernetic ridica o alta problema, cea a stabilirii caracterului de persoana publica sau persoana privata, raportata la subiectul pasiv al insultei ori al calomniei.

Manelistul Guta, arma secreta a lui Basescu


Lupta electorala nu i-a ocolit nici pe manelisti. In timp ce Adi de Vito s-a pozitionat in tabara social-democratilor, Nicolae Guta si Roxana-Printesa Ardealului sunt sustinatorii lui Traian Basescu. Acestia din urma i-au dedicat candidatului Basescu o manea, prin care indeamna romanii sa mearga la vot cu toata familia. ”Pe Basescu l-om vota, cu toata familia”, “Si-l vom pune presedinte ca Basescu nu ne minte/ Ascultati-ma pe mine numai asa vom trai bine”, sunt cateva dintre versurile manelei cantate de cei doi interpreti. Imbracati in tricouri portocalii si cu panouri pro Basescu in mana, cei doi spun ca se vor duce sa “stampileze”, Guta fiind atent sa isi atentioneze “nevasta” sa puna stampila pe actualul presedinte. Acest videoclip este difuzat pe Youtube. Reamintim ca nu este singura manea din campania electorala, la inceputul primului tur existand si una a social-democratilor potrivit textului careia “PSD e pentru om, ca lumina pentru pom”.

Sursa : Gardianul

Inclin sa cred ca ziarele "nu mai sunt impartiale", si sub fiecare ziar se afla o culoare rosie, portocalie, sau galbena.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu