sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Nati Meir are deja 108 condamnări


În Israel, Nati Meir este campionul escrocilor. Oficialii de acolo le-au transmis procurorilor români cazierul fostului candidat la Preşedinţie.
Arestat în România pentru că şi-ar fi plătit mai multe datorii cu hârtii fără valoare, Nati Meir, fost candidat la fotoliul de preşedinte al ţării, are, în Israel, nu mai puţin de 108 condamnări pentru diferite fapte. Informaţia a fost furnizată procurorilor bucureşteni de autorităţile de la Tel Aviv.

Peste 100 de condamnări are Nati Meir în ţara sa de origine, Israel. Procurorii bucureşteni au primit alaltăieri, de la Interpol, o adresă prin care se dovedeşte faptul că fostul candidat la Preşedinţie a primit în ţara lui natală pedepse pentru înşelăciune, violenţe sau loviri, ameninţări şi tulburarea liniştii publice.

Înştiinţarea a fost depusă ieri la Tribunalul Bucureşti, instanţă care a judecat cererea procurorilor de prelungire a măsurii arestării.

În România, umbla cu bani falşi

Oficialii israelieni au precizat că Nati Meir a fost condamnat pentru 94 de înşelăciuni, patru fapte de violenţă şi pentru zece incidente de tulburare a liniştii publice. De asemenea, în adresă se mai spune că israelianul a făcut şi închisoare pentru o parte din aceste fapte, în perioade diferite de timp.

Conform presei din Israel, între 1985 şi 1987, Nati Meir a fost acuzat în mai multe cazuri de înşelăciune. În 1987, Tribunalul din Tel Aviv l-a găsit vinovat în 80 de cazuri de escrocherie şi a fost condamnat la 30 de luni de închisoare.

În 2003, judecătorii din Haifa l-au condamnat pentru escrocherii făcute în perioada 1993 - 1995 şi pentru falsificări de sentinţe date de alte tribunale.

Verdictul a fost 36 de luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de peste 170.000 de euro.

La noi este arestat pentru înşelăciune

În România, Nati Meir a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, pe 20 octombrie, de Tribunalul Bucureşti, politicianul fiind acuzat de înşelăciune şi punere în circulaţie de valori falsificate. Adi Minune şi doi cunoscuţi de-ai săi, Silvian Filote - bulibaşa din Dolj, şi George Ilinca - fostul patron al Universităţii Craiova, au făcut plângere penală împotriva lui Nati Meir, motivând că au fost plătiţi cu bancnote “Specimen” de 500 de euro, bani fără valoare. Ieri, instanţa a decis să-i prelungească mandatul de arestare lui Meir cu încă 20 de zile.

Născut în Israel, din părinţi români

Politicianul româno-israelian s-a născut pe 23 mai 1955, în oraşul Haifa, din Israel. Părinţii săi erau emigranţi din România, mama, din Tulcea, iar tatăl, Iulius Meir, din Roman - judeţul Neamţ. Nati Meir a absolvit Facultatea de Matematică şi Inginerie de Maşini în 1980. A lucrat ca profesor de matematică şi ofiţer în armata israeliană. Din 1996, s-a stabilit în România, un- de şi-a deschis mai multe afaceri şi a intrat în politică.

Sursa: libertatea

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu