vineri, 20 noiembrie 2009

Îmbrânceli şi ameninţări pe afişe, între PSD şi PDL

Conflict deschis, în cursul nopţii trecute în Bucureşti, între simpatizanţii PSD şi PDL, pe tema unor bannere ale PSD, cu mesaje împotriva candidatului PDL, Traian Băsescu.

Liderul PDL din Sectorul 1, Răzvan Murgeanu, a mers, azi noapte, în zona Arcului de Triumf, pentru
a da jos mai multe bannere cu afişe împotriva lui Traian Băsescu. La faţa locului au venit reprezentanţi ai PSD pentru a împiedica acţiunea, iar de aici la scandal nu a mai fost decât un pas. Mai mult de 30 de persoane din cele două tabere au fost implicate în conflict, printre ele şi Răzvan Murgeanu.

Poliţiştii au aplicat o singura amendă
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan a confirmat conflictul şi a precizat că o persoană a fost amendată, pentru că a refuzat să se legitimeze.
Răzvan Murgeanu a declarat că PSD a amplasat în Sectorul 1 aproximativ 10.000 de bannere ilegale, clonate după cele ale PDL. "Peste 10.000 de astfel de bannere au apărut pe bulevardele din Sectorul 1 şi sunt ilegale, pentru că nici preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, nu şi le asumă. Nu înţeleg de unde au atâţia bani pentru prostiile astea. Unul singur costă 200 de lei. Nu au niciun fel de aprobare pentru ele", a declarat Răzvan Murgeanu.
El a precizat că, în urma încercării unui grup de democrat-liberali de a rupe de pe stâlpi aceste bannere, în cursul nopţii trecute, unul dintre colegii săi a fost amendat de poliţişti pentru tulburarea ordinii publice, amendă pe care o vor contesta.

"În stil Vanghelie"
"Este o făcătură în stil Vanghelie. Este vorba despre o ilegalitate, pentru că vorbim de furt intelectual şi de folosirea numelui preşedintelui Traian Băsescu fără acceptul acestuia. Din păcate, domnul primar Chiliman, îşi depăşeşte din nou atribuţiile. A trimis poliţia comunitară să ne oprească să dăm jos bennerele acelea sub pretextul că în bannerele acelea sunt banii poporului, ceea ce cred că este o aberaţie", a declarat Răzvan Murgeanu.
Murgeanu a explicat că bannerele clonate au fost amplasate de-a lungul Bulevardului Aviatorilor, în zona Arcului de Trimf. "Acestea prezintă aceeaşi grafică ca şi bannerele PDL, dar cu mesaj îndreptat împotriva lui Traian Băsescu. În plus se face trimitere şi la o adresă pe internet
care nu ne aparţine" a mai spus Murgeanu. Pe bennerele respective scrie: "5 ani de duşmănie. Ţi-a fost frică de ură şi dezbinare? N-ai scăpat. Schimbă-l pe Băsescu!

Echipele lui Murgeanu

Pe de altă parte, secretarul executiv al PSD Bucureşti, Aura Vasile, a declarat, citată de Mediafax, că joi noaptea, o echipă PDL condusă de Răzvan Murgeanu a distrus toate afişele şi bannerele PSD din zonă, agresându-i pe membrii PSD veniţi la faţa locului, dar şi echipajul de poliţie chemat de aceştia.
Aura Vasile, secretarul executiv al PSD, a afirmat că Răzvan Murgeanu a chemat "o gaşcă din Chitila" care a distrus, azi noapte, toate materialele electorale ale PSD din zonă. Ea a spus că membrii PSD veniţi la faţa locului au fost agresaţi de "oamenii lui Murgeanu", astfel încât aceştia au chemat un echipaj de poliţie. Aura Vasile a afirmat, că echipe ale PDL conduse de Marian Zlotea, Răzvan Murgeanu şi Cristian Poteraş au distrus, constant, în fiecare noapte afişele electorale ale PSD din sectoarele 3 şi 1.
PSD Bucureşti a depus plângeri penale împotriva lui Murgeanu, Poteraş şi Zlotea, cât şi împotriva directorului
Luxten Bucureşti, iar PSD Bucureşti s-a constituit în parte civilă, solicitând daune pentru materialele distruse. Vasile a spus că PSD a anexat la dosare
, o adresă pe care Murgeanu a trimis-o către Luxten în care cere distrugerea afişelor altor candidaţi de pe stâlpii de iluminat.

Sursa : Evz