joi, 19 noiembrie 2009

Europenii preferă Golful

Compactul german a fost, în octombrie, pentru a şaptea lună consecutiv, cel mai bine vândut automobil pe Bătrânul Continent.

Volkswagen Golf şi-a păstrat poziţia de lider la vânzări în Europa şi în luna octombrie, informează Reuters.

Compactul german a fost modelul cel mai căutat de clienţii care şi-au achiziţionat un automobil nou, pentru a şaptea lună consecutivă, arată statistica ”JATO Dynamics”.

Dealerii VW au comercializat 54.093 de unităţi Golf în octombrie 2009, reprezentând o creştere de 45% în comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut. În perioada ianuarie-octombrie 2009 au fost vândute 487.430 de automobile Volkswagen Golf.

Pe locul al doilea în ierarhia modelelor cu cel mai mare succes comercial se situează Ford Fiesta. Producătorul american a comercializat 41.371 de unităţi luna trecută şi 398.669 – de la începutul anului.

Clasamentul pe mărci este dominat de Volkswagen, cu 1,38 milioane maşini vândute în primele zece luni ale anului. Urmează Ford, cu 1,09 milioane. Cele două mărci sunt, de altfel, singurele care au depăşit graniţa de un milion de automobile comercializate în acest an..

Sursa : Findnews

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu