duminică, 29 noiembrie 2009

Dispută PSD-PDL, pe banii de campanie

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz a declarat, azi, într-o conferinţă, că până acum s-au cheltuit 175 de milioane de euro în campania lui Traian Băsescu, ceea ce, afirmă acesta este cu mult peste limita legală, şi că şeful statului este "mogulul şef" pe axa Udrea-Cocoş şi pe axa constructorilor.

Duvăz a spus că Băsescu se bucură de o expunere enormă prin afişe, bannere, apariţii publicitare în ziare, la televiziuni şi radiorui, mult peste nivelul lui Mircea Geoană. Duvăz a susţinut că suma respectivă depăşeşte de 50 de ori suma legală care poate fi folosită în campania unui candidat la alegerile prezidenţiale.

El a declarat că Băsescu, cel care critică mogulii, are în spate grupuri de interese, fiind "mogulul şef".

Replica lui Boc

În replică, preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat că referitor la acuzaţiile PSD potrivit cărora în campania lui Traian Băsescu s-au cheltuit până acum 175 de milioane de euro, că aceste afirmaţii nu reprezintă altceva decât alt trucaj marca PSD.

"Nu pot decât să spun că acele afirmaţii cu privire la sumele cheltuite în campanie nu reprezintă altceva decât un alt trucaj marca PSD şi că nu are nicio legătură cu cheltuielile reale de campanie care se situează şi se vor situa în plafoanele legale admise de lege", a spus Boc.

FNI, Petromidia, afacerea fregatelor

Boc l-a acuzat la rândul lui pe Mircea Geoană şi PSD că apără mogulii încolţiţi de Traian Băsescu. "Marile tunuri ale acelora pe care îi numim astăzi moguli au fost date în gruvernarea Iliescu-PSD", a spus Emil Boc, dând ca exemple "scandalul FNI, care a sărăcit sute de mii de oameni, afacerea Petromidia sau afacerea fregatelor, toate având loc în perioada în care Ion Iliescu a fost preşedinte, Adrian Năstase- premier, iar Mircea Geoană- ministru de externe".

"Astăzi, PSD-ul şi asociaţii lor, Patriciu, Voiculescu, Vântu se tem de victoria lui Traian Băsescu, iar singura carte pe care o joacă este trucajul, fie el filmat, fie vorbit", a mai spus Boc.

Trei, din patru bugetari, trimişi în şomaj

"Să nu ne mire că PSD şi PNL vin cu soluţii financiare de genul impozit minim de 20%, să nu ne mire că Dinu Patriciu, coautor al programului de guvernare PSD-PNL, propune ca trei din patru bugetari să fie daţi afară", a mai spus Boc.

Potrivit liderului PDL, campania electorală a devenit o "bătălie pentru acapararea resurselor financiare de către PSD şi grupurile de interese pe care le are în spate, versus Train Băsescu, care cu toate greutăţile unui an de criză, a reuşit să rămână apărătorul interesului public".

Sursa : Evz

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu