Documentul care a stat la baza începerii urmăririi penale şi care este parte din rechizitoriul întocmit de foştii procurori anticorupţie punctează existenţa unor documente ce-l incriminau pe Traian Băsescu. Cu toate că ştia de ele, în confruntarea electorală cu Crin Antonescu, preşedintele a minţit, spunând: „N-am semnat nici un act!“.
Prin adresa 52/C/2003, Ioan Amarie, procuror general al Parchetului Naţional Anticorupţie la acea dată, o informa pe Rodica Stănoiu, ministru al Justiţiei, de sesizarea comisiei speciale ce urma, în conformitate cu Legea 15/92 privind responsabilitatea ministerială, să se pronunţe pentru începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Transporturilor Traian Băsescu, deoarece existau date certe şi documente ce probau implicarea acestuia în dispariţia flotei maritime româneşti.
„Din materialul probator prezentat rezultă însă în mod evident că activitatea lor infracţională, pe cazul în speţă, a fost înlesnită direct şi de fostul ministru al transporturilor domnul Băsescu Traian, astfel că se impune extinderea cercetărilor şi efectuarea urmăririi penale împotriva acestuia pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată, prevăzută de art.
248/1 combinat cu art. 248 Cod penal“, se arăta în adresa trimisă la finele anului 2002 Preşedinţiei de către PNA.
Din acest document reies clar şi actele pe care Traian Băsescu şi-a pus semnătura, şi care se află anexate la dosarul cauzei. Acestea sunt:
- Scrisoarea de intenţie semnată de Băsescu împreună cu inculpatul Călin Marinescu în 1991, încheiată cu unul dintre departamentele TORVALD KLAVENESS GROUP NORVEGIA, care a stat la baza constituirii societăţii mixte PETROKLAV Inc.Bahamas, la acea dată Băsescu fiind şef al Departamentului Marinei Civile din cadrul Ministerului Transporturilor.
Sursa foto : Cotidianul
Sursa articol : Ziare
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu