marți, 3 noiembrie 2009

Copilul român, culturist la 5 ani, este în pericol să-şi piardă viaţa


Cazul lui Giuliano Stroe, puştiul care a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind “cel mai puternic copil din lume”, a generat numeroase polemici în Spania. Medicii spanioli consideră că viaţa micuţului este pusă în pericol de către propriii părinţi.

Giuliano Stroe a fost mediatizat de ziarele din Spania, iar pe Internet au fost postate filme cu Giuliano. Reacţiile persoanelor care au aflat despre micuţul român nu au întârziat să apară. Sute de părinţi şi medici spanioli au lăsat comentarii pe paginile web ale ziarelor.

Medicul Francisco Marin a explicat ce repercusiuni pot avea antrenamentele cu haltere asupra organismului copiilor. Printre efectele negative se numără modificări ale muşchilor, scheletului şi articulaţiilor. Creşterea oaselor poate fi afectată de leziunile pe care copilul le poate suferi în timpul antrenamentelor.
“Înainte ca Giuliano să împlinească vârsta de 30 de ani, este foarte probabil ca articulaţiile lui să fie ca ale unei persoane de 70 de ani. Statura şi greutatea lui la vârstă adultă vor fi cu mult mai mici decât dacă nu ar fi practicat acest sport”, a afirmat dr. Francisco Marin.
Sursa: www.adevarul.ro

2 comentarii :