luni, 9 noiembrie 2009

Bacău: Caz de gripă porcină la Școala ”Constantin Platon”

Începând de luni elevii care învață la clasa V-a, unde a fost diagnosticat pozitiv un elev de 11 ani, nu vor mai veni la cursuri timp de șapte zile.

Aproximativ 30 de elevi de la o clasa a V-a de la Școala ”Constantin Platon” nu vor mai veni la cursuri timp de șapte zile, începând de luni la decizia Direcției de Sănătate Publică Bacău.

Acest lucru se întâmplă deoarece, unul dintre elevi, în vârstă de 11 ani a fost diagnosticat pozitiv cu virusul A H1N1. ”Se pare că elevul a intrat în contact cu persoane venite din străinătate în cadrul unui proiect educativ”, ne-a declarat Aura Crețu, director coordonator la Direcția de Sănătate Publică Bacău.

Tot ea a mai explicat că în cursul zilei de vineri au mai fost confirmate alte trei cazuri de gripă porcină.

Este vorba despre doi elevi de la Colegiul Național ”Ferdinand” de 16, respectiv 18 ani și o tânără de 25, de ani, îngrijitoarea preșcolarului din comuna Nicolaie Bălcescu, căruia i s-a confirmat boala în cursul săptămânii trecute. Ieri seară, medicii au confirmat alte trei cazuri de gripă porcină. Este vorba de trei adolescenți care au intrat în contact cu fata de 17 ani de la Colegiul Ferdiand si care invață în aceeași unitate de învățământ, în clasele a XI-a și a XII-a.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu