vineri, 2 octombrie 2009

Plajă în octombrie, cu bani puţini


Dacă nu aţi reuşit să vedeţi marea în această vară, mai aveţi o şansă în această toamnă dacă vă grăbiţi să prindeţi ultimele zboruri charter pentru destinaţiile din nordul Africii sau din insulele greceşti. Vremea este caldă, clima blândă, aşa că până pe 15-20 octombrie mai puteţi face baie în Grecia, Tunisia, Turcia sau Egipt.
Cel mai mare avantaj pentru vacanţele în extra-sezon este preţul redus al pachetelor oferite de agenţiile de turism, care poate fi cu 20-50% mai mic decât în timpul verii.

„Românul mai are unde să facă plajă până pe 20 octombrie dacă vrea să plece în afară. Preţul e cel mai mare avantaj acum şi e mai puţin aglomerat, pentru cine nu vrea aglomeraţia şi căldura din sezon, de exemplu cei mai în vârstă, cei cu afecţiuni, cărora nu le e recomandat soarele excesiv”, spune Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Tunisia, exotism la preţ redus

Cei mai mulţi dintre românii care vizitează Africa ajung în Tunisia. Primul avantaj este că statul se află în nordul continentului, la trei-patru ore de mers cu avionul din România. Altele vizează exotismul locurilor şi abilitatea tunisienilor de a face turism.

În plus, Tunisia beneficiază de un sezon estival prelungit, mulţi dintre turişti preferând să vină în statul nord-african în lunile octombrie şi chiar noiembrie, când preţurile sunt mai mici.

"Tunisia merge bine acum, pentru că este vreme foarte bună şi este şi ieftină. E cea mai ieftină destinţie operată cu zbor charter, la patru ore de zbor distanţă. Sunt chiar preţuri de 200 de euro, cu zbor cu tot, la două stele", spune reprezentantul ANAT.

Cei veniţi pe litoral
sunt găzduiţi de staţiuni luxoase, chiar dacă sărăcia localnicilor se poate vedea la bazaruri sau la periferia marilor oraşe. Oaspeţii pot vizita vestigiile Cartaginei, vechiul fort arab din oraşul-port Monastir sau urbea de poveste Sousse.

Sursa:evz.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu