marți, 28 iulie 2009

Vrei sa fii mai inalt? 18.000 de euro si noua luni de suferinta!

O clinica din Rusia este unul dintre putinele locuri din lume unde se efectueza una dintre cele mai extreme forme de chirugie estetica - lungirea picioarelor. Totusi, medicii de acolo sustin ca incearca sa-i convinga pe pacienti sa renunte la interventie.

Tanya, o tanara de 23 de ani, merge cu greutate pe holurile clinicii, ajutandu-se de carje. Are picioarele fixate in suporturi metalice si strapunse de ace ortopedice uriase. Pare ca este victima unul cumplit accident de masina, insa ea a ales sa fie in starea aceasta, din dorinta de a avea picioare mai lungi.

"Procedura te captiveaza. Cand vezi ca picioarele tale au devenit mai lungi, vrei din ce in ce mai mult. Te face sa-ti doresti si coapse mai lungi, asta insemnand ca vei castiga si 10 centimetri in inaltime. Te gandesti ca ar arata cu adevarat frumos", marturiseste Tanya, pe care transformarea a costat-o peste 18.000 de euro, noua luni din viata si multa durere.

Asta pentru ca acele uriase sunt introduse in picior, dupa ce oasele sunt fracturate, iar apoi distantate cate 1 milimetru in fiecare zi. Cu timpul, rana se vindeca, rezultand lungirea oaselor.

Pus in fata problemei de etica, reprezentata de fracturarea intentionata a oaselor pacientilor, unul dintre chirurgii ortopezi ai clinicii ruse sustine ca incearca sa-i convinga sa renunte la operatie, dar oamenii sunt atat de hotarati sa-si indeplineasca visul, incat e imposibil sa se razgandeasca. "Se poate modifica forma nasului, marimea sanilor, de ce nu si lungimea picioarelor?", mai spune medicul.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu