miercuri, 8 iulie 2009

O fata de 13 ani se zbate intre viata si moarte, dupa un accident pe strand

Copila risca sa ramana nenorocita pe viata, dupa ce si-a prins mana intr-o gura de evacuare a apei. S-a intamplat la un strand din Piatra Neamt, iar fata a stat pe fundul bazinului aproape doua minute.

A fost scoasa mai mult moarta decat vie. Inghitise multa apa si avea plamanii plini, spun medicii. Isi pierduse cunostinta, iar salvatorii s-au temut ca o vor pierde. Acum i-au fost scoase aparatele de ventilatie, dar mai are probleme respiratorii.

Copila era la strand cu o prietena. Aceasta a povestit ca a simtit la un moment dat ca vor fi aspirate de canal. Nu realizeaza cum de ea a scapat, dar stie sigur ca n-a mai vazut-o pe Magda. Fetita crede ca angajatii s-au apucat sa goleasca bazinul, fara sa anunte cu o ora inainte de inchidere.

"Pe Magda a aspirat-o, a bagat mana, nu stiu... e zgariata, putin umflata....am inteles ca fiind prinsa acolo oamenii s-au grabit sa o traga afara", a declarat Marius Dragan, tatal fetitei.

De celalta parte, primaria, adica administratorul strandului, dar si directorul piscinei dau vina pe fetita. Si-ar fi bagat mana in gura de evacuare de pe fundul bazinului. Ce motiv ar fi avut, se intreaba parintii?

"Este exclus ca in timpul in care oamenii sunt in bazin pompele sa functioneze", a spus Bogdan Puscasu, reprezentantul Primariei Piatra Neamt.

In acelasi timp, recunosc totusi: gura de scurgere in care a fost prinsa copila nu avea capac, asa cum era normal.

"Capacul a fost ori impins, ori scos, ori tras. Cineva a umblat la el, a ramas cu mana blocata in apa si n-a mai putut sa o traga", a declarat la randul sau directorul strandului.

Parintii Magdei nu se mai dezlipesc de patul ei de spital. Bietii oameni isi pun toate sperantele in medici, care i-au avertizat deja ca nu pot face minuni.

Copila de 13 ani este constienta acum, dar este tinuta sub stricta observatie la terapie intensiva. Poate sa comunice doar prin semne cu parintii ei. Bietii oameni asteapta cu sufletul la gura sa isi revina, ca sa le poata spune ce s-a intamplat.

Le vine greu sa creada ca fata lor s-ar fi scufundat ca sa bage mana in scurgere, dintr-o curiozitate absurda, asa cum spun autoriatile. Politistii incearca sa gaseasca martori care erau marti la strand si sa-i intrebe daca intr-adevar angajatii strandului goleau bazinul in vreme ce fetitele se scaldau.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu