sâmbătă, 20 iunie 2009

Mumia din Vacaresti, "minunea" dintr-un sat dambovitean

Nea Gheorghe, un batranel mort in urma 28 de ani, a revenit din nou printre localnici. Nu in viata, bineinteles, dar intr-o stare de conservare incredibila care i-au uimit pe localnici. E ceva Dumnezeiesc si-au spus ei, facandu-si semnul crucii.

Rudele il deschumasera pentru a-i face loc unui urmas. Cand a scos trupul barbatului, groparul a ramas fara grai. Lucreaza de zeci de ani la cimitirul din Vacaresti, dar n-a mai vazut asa ceva. Sositi in mare graba cei din familie l-au recunoscut imediat.

E o lucrare a lui Dumnezeu, crede si fiul care aminteste ca desi batranul nu mergea la biserica a plans cand, inainte de moarte, i s-a citit din Biblie.

Ore intregi, pe o caldura de nedescris, oamenii s-au tot invartit pe langa mumie. Nici urma de miros, spun ei.

Specialistii spun ca un astfel de caz este posibil daca acel cavou a fost ventilat si astfel apa s-a putut evapora usor din corp, iar trupul lui nea Gheorghe s-a mumificat.

O alta posibila explicatie ar fi aceea a unei imbalsamari perfecte, insa e greu de crezut ca i-ar fi fost facuta unui batran sarman dintr-o comuna din Dambovita in urma cu aproape 30 de ani.

De altfel, rudele nu isi amintesc de asa ceva. Mumia lui nea Gheorghe a fost ingropata, din nou, dar nu in cavou - ci direct in pamant.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu