vineri, 5 iunie 2009

Mister Elvetia nu stie sa scrie!


Desemnat Mister Elvetia, un tanar in varsta de 22 de ani, de profesie tamplar, are o problema de toata jena. Pe numele sau Andre Reithebuch, el nu stie deloc sa scrie!
Conform publicatiei Le Matin, chipesul barbat a invatat sa citeasca la o varsta "tarzie", dar n-are probleme la acest capitol.

Andre nu este analfabet, a precizat organizatorul concursului de Mister, Urs Brülisauer, care sustine ca "nuanta este importanta. Este analfabet cel care nu stie sa scrie si nici sa citeasca, iar el doar cu scrisul sta mai prost".

Adevarul a iesit la iveala cand tanarului i s-a cerut sa completeze formularul de inscrie la concurs, iar acesta nu a scris absolut nimic.

"Cand eram copil am preferat sa ma joc si nu sa citesc. Cum am trecut prin scoala? Copiam de la colegi si scapam de fiecare data basma curata", explica senin Mister Elvetia cauza problemei.

Aproximativ 10% din populatia Elvetiei, adica 800.000 de oameni, este analfabeta. Explicatia consta in stilul oral in care sunt crescuti copiii, explica pentru Le Matin Anne-Chantal Poffet, coordonatoarea unei organizatii care ajuta persoanele analfabete.

In plus, locurile in gradinite sunt foarte putine, in scoli sunt frecvente conflictele dintre copii si profesori, acestia din urma nestiind sa isi motiveze elevii.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu