luni, 1 iunie 2009

Isterie printre taximetrişti

Taximetriştii, colegi de breaslă de-ai lui Stere Bujdoveanu, bărbatul bolnav de gripă porcină, se tem pentru sănătatea lor. Psihoza e atât de mare, încât oamenii îşi selectează clientela şi îşi curăţă zilnic maşina cu dezinfectant.

De când au auzit de necazul care s-a abătut asupra colegului lor de breaslă, taximetriştii care-şi fac veacul în apropiere de Cora, Lujerului, nu mai au stare. Îl ştiu din vedere pe Stere Bujdoveanu, zis şi “Profesorul”, care îşi lua clienţii din aceeaşi zonă ca şi ei. Pentru faptul că “Profesorul” a avut câteva zile la dispoziţie să răspândească temutul virus, până să fie internat, taximetriştii sunt speriaţi.

“Domnule, nu e de glumit cu aşa ceva. Chiar dacă iau mai puţini bani, eu am ajuns să îmi selectez clientela. Dacă tuşeşte nu-l iau”, spune taximetristul Nicolae Radu, de 41 de ani.

Mai mult, el îşi schimbă husele de la maşină o dată la trei zile şi în fiecare dimineaţă o dezinfectează cu alcool sanitar. “Îmi dau cu spirt pe bordul maşinii. După ce coboară un client, şterg cu şerveţele locurile pe care le-a atins. Mai bine cu nebunia mea, decât să iau gripă”, ne spune categoric bărbatul.

Starea pacienţilor e bună

Liliana Crişan, de 33 de ani, copilul ei, de numai un an, şi tatăl acesteia, Stere Bujdoveanu, cei trei bolnavi de gripă porcină, se aflau, ieri, la prânz, tot în spital.

“Nu putem preciza până când vor mai sta internaţi. Deocamdată, starea lor de sănătate înregistrează o evoluţie bună”, ne-a spus prof. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Spitalului “Matei Balş” din Capitală.

Pe de altă parte, laboratorul european din Londra a confirmat faptul că românii au temutul virus. Vestea bună este că cele 22 de persoane care au intrat în contact direct cu Liliana Crişan şi cu familia acesteia nu sunt infectate.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu