marți, 2 iunie 2009

Epava avionului, gasita! O romanca printre cei 228 de pasageri

Potrivit Il Giornale si La Stampa, guvernul senegalez a confirmat ca a gasit in apele sale teritoriale resturile unui avion, in locul unde pilotii companiei aeriene braziliene TAM au vazut ceva arzand.Avionul Air France, cu 216 pasageri si 12 membri ai echipajului la bord, care zbura pe ruta Rio de Janeiro - Paris, a disparut de pe ecranele radarelor in noaptea de duminica spre luni, in timp ce se afla deasupra Oceanului Atlantic.

Aeronava de tip Airbus A330 a decolat la ora 22:19 din Rio si ar fi trebuit sa aterizeze la ora 11:10 pe aeroportul din Roissy. Contactul radio dintre controlorii de trafic aerian brazilieni si echipaj s-a desfasurat in conditii normale pana in jurul orei 01:30 GMT. O jumatate de ora mai tarziu, avionul era surprins de puternice turbulente.

"Aeronava a disparut de pe ecranele de control de cateva ore bune. Ar putea fi vorba despre o pana la dispozitivul de receptie-transmisie, insa acest gen de defectiuni se produc foarte rar, iar avionul nu a aterizat la destinatie, asa cum era prevazut", a declarat o sursa din cadrul aeroportului Roissy.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu