luni, 15 iunie 2009

Congolezii si sirienii din politica romaneasca viseaza sa ne conduca tara!

Au inteles cum se face politica la noi si nu vor sa stea departe. Este vorba despre oameni din Congo sau Siria, care si-au descoperit aici convingerile social democrate sau, dupa caz, crestine.

Acestia s-au inscris in partide mai vechi sau mai noi, participa la sedinte si se gandesc ca intr-o zi, ar putea chiar sa conduca tara.

Teodor Kadima vine din Congo, dar n-ar zice, ca altii, ca suntem o tara bananiera. Inca e bine la noi, spune Teodor, care spune ca a inteles nu numai oamenii, ci si politica. Asa ca... s-a inscris in PNTCD. Si, incearca sa progreseze. S-ar inscrie chiar si in cursa pentru presedintie.

Domnul Kadima nu este singurul politician exotic de pe la noi. Mboumba Bakama Gaston Bienvenu vine tot din Africa, numai ca el si-a descoperit la Cluj convingerile de stanga. S-a inscris in PSD si s-a facut deja remarcat. Stie de el chiar si presedintele PSD Cluj. Si, pana va ajunge in fata, si-a umplut casa cu insemnele partidului.

Tot la PSD, dar la Tarnaveni, sef este un sirian. Mai marii de la judet nu prea il stiu. Mohamed a lasat in Siria 16 frati si vreo 30 sau 40 de nepoti. La ce planuri are pentru Tarnaveni, nu s-ar mai intoarce: vrea sa faca din PSD, "organizatia model".


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu