joi, 28 mai 2009

Un autocar fara frane a omorat cel putin 16 oameni in Bulgaria

Autocarul, care avea franele blocate, a intrat intr-un grup de pietoni, omorand cel putin 16 dintre ei si ranind 20 de persoane, in apropiere de localitatea Iambol, din sud-estul Bulgariei.


Vehiculul transportase un grup de turisti de varsta a treia pe muntele Standja si se intorcea cu 20 de pasageri la bord. Grupul de pietonise indrepta spre varful muntelui, pentru a sarbatori Inaltarea Domnului.

Soferul si o femeie de 82 de ani, aflata in autocar, au fost si ei raniti.

Initial, Serviciul pentru situatii de urgenta a anuntat 12 morti, insa Ministerul de Interne sustinea ca numarul celor care si-au pierdut viata este de 13, iar alte 20 de persoane au fost ranite. Patru dintre acestea se afla in stare grava.

Autocarul, vechi de 30 de ani, a fost supus recent unei verificari tehnice, care nu a scos la iveala vreo problema.

Ziua de vineri a fost declarata zi de doliu national in Bulgaria, in memoria victimelor tragicului accident. Premierul si membrii guvernului bulgar au cerut anularea tuturor evenimentelor programate vineri.

Presedintele Bulgariei, Gheorghi Parvanov, si-a prezentat intr-un mesaj special regretele si a transmis condoleante familiilor si prietenilor persoanelor care si-au pierdut viata. Seful statului vecin si-a anulat programul pentru urmatoarele zile si va merge in vizita la spitalul in care primesc ingrijiri supravietuitorii accidentului.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu