duminică, 31 mai 2009

Paradă a blondelor pe străzile din Riga, pentru a ridica moralul letonilor pe timp de criză

Mai multe sute de blonde au defilat astăzi pe străzile din Riga pentru a încerca să ridice moralul letonilor, în condiţiile în care ţara se afundă în recesiune.

Marşul blondelor, care s-au îmbrăcat în roz şi alb, a fost deschis de o orchestră. Unele au venit însoţite de căţei, totul pentru o cauză bună - strângerea de fonduri pentru copii cu handicap. "Nu sunt proastă. Sunt frumoasă şi merg să o dovedesc", a declarat Ilona Zigure, o studentă care a luat parte la paradă.

Organizatorii acestei manifestaţii au dorit să aducă astfel "energie pozitivă" ţării, care resimte din plin efectele crizei. Banii strânşi de blonde vor fi folosiţi pentru amenajarea unor terenuri de joacă pentru copiii cu handicap.

"În sfârşit ceva e altfel, ceva pozitiv. Sunt obosit să aud vorbindu-se tot timpul de criză", spune Ausma, în vârstă de 70 de ani, care a asistat la paradă alături de numeroşi trecători şi turişti.

Prima manifestare din cadrul "săptămânii blondelor", parada va fi urmată de un turneu de golf, o defilare de modă, un bal şi un concurs de desene pentru copii.

După ani de creştere economică, Letonia, ţară baltică ce numără 2,3 milioane de locuitori, se confruntă cu cea mai gravă recesiune din rândul celor 27 de ţări membre ale UE. Letonia a aderat la blocul european în 2004.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu