joi, 28 mai 2009

Mai bine mort decât corijent

La numai o săptămână după ce fiica, de 13 ani, a lui Constantin Creţan, fostul “locotenent” al lui Miron Cozma, s-a sinucis, din cauza notei mici obţinute la o teză cu subiect unic, un alt elev, în vârstă de 12 ani, din Gorj, a vrut să-şi ia viaţa, din acelaşi motiv.

Iulian are 12 ani şi este elev în clasa a V-a, la şcoala din Câlnic, comuna gorjeană Teleşti. Bunicii lui, cu care băiatul locuieşte, spun că, în ultimele zile, nepotul lor se plângea din ce în ce mai des de notele obţinute la teze. Situaţia la una dintre materii, însă, se pare că l-ar fi afectat cel mai rău.

Luni seara, elevul a început să se simtă tot mai rău şi, până la urmă, le-a povestit bunicilor că a înghiţit mai multe comprimate, dintr-o cutie de antibiotice pentru adulţi, supărat că nu a luat o notă de trecere la teza de la matematică şi că va rămâne corijent.

“La început, nu a vrut să spună ce are. Zicea că îl doare capul, că îl doare burta, a vomitat sânge. Până la urmă, i-a spus bunicului său că a luat pastile. L-am întrebat şi noi de ce a făcut lucrul ăsta şi ne-a spus că doamna de matematică l-a ameninţat că-l va lăsa corijent”, a povestit bunica minorului.

Speriaţi, bătrânii au chemat ambulanţa, care l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu. Medicii de aici i-au acordat îngrijiri lui Iulian şi au reuşit să îi salveze viaţa. Cadrele medicale spun că sunt îngrijorate din cauza numărului mare de copii care încearcă să se sinucidă din cauza situaţiei şcolare.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu