joi, 28 mai 2009

Lecţie de catalană în finala Ligii


Echipa catalană este noua regină a Europei, după ce a câştigat, aseară, la Roma, Liga Campionilor, scor 2-0, în finala cu Manchester United.

Roma n-a fost construită într-o zi, dar a fost cucerită în 90 de minute de Barcelona. Echipa catalană a câştigat aseară a doua Ligă a Campionilor din ultimii trei ani, învingând în finală campioana Angliei, Manchester United cu scorul de 2-0. Samuel Eto’o n-a avut răbdare şi a deschis scorul în minutul 10, după ce a trecut printr-o apărare visătoare a „diavolilor roşii”.

Trupa lui Sir Alex Ferguson a îngheţat după încasarea golului. Cristiano Ronaldo a jucat în nota lui obişnuită, adică excelent, dar a fost singur. Carlos Tevez şi Berbatov, introduşi după pauză, au încercat să revigoreze ofensiva britanică. Zadarnic. Tot Barcelona a marcat. Messi a arătat că ştie şi cu capul în minutul 70, când a fructificat o centrare a lui Xavi. 2-0 şi finala s-a sfârşit. Jucătorul meciului a fost desemnat Messi.

Barça pentru „Il Luce”

Fermecaţi de show-urile din sferturi şi din semifinalele Ligii, cei 65.000 de spectatori şi sutele de milioane de telespectatori din toată lumea au aşteptat goluri pe bandă rulantă. Partida a fost însă, din punct de vedere spectacular, sub nivelul obişnuit al Ligii Campionilor.

Barcelona, care a câştigat tot ce se putea câştiga în acest sezon (titlu şi Cupa Regelui), va întâlni în Supercupa Europei echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior. „Minerii” lui „Il Luce” sunt singurii care au reuşit o victorie cu Barcelona în acest sezon al Ligii Campionilor pe „Nou Camp”. Barça este tocmai echipa pe care Lucescu şi-o dorea ca adversară în confruntarea de la Monaco.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu