vineri, 29 mai 2009

Jaf armat la o bancă din Constanţa

Două persoane mascate au ameninţat o casieră a unei bănci din Constanţa, reuşind să plece cu 69.000 de lei noi.

Jaful a avut loc în această dimineaţă, în jurul orei 09, imediat după deschiderea sediului băncii Carpatica, situat în apropierea Casei de Cultură a municipiului. Doi bărbaţi cu cagule, unul înarmat cu un pistol şi celălalt cu un baston, au ameninţat casiera.

Aceasta a apăsat butonul de panică, dar hoţii au plecat în doar câteva secunde.

În bancă se aflau angajaţi ai unităţii şi mai mulţi clienţi, aceştia nefiind răniţi. Banca beneficia de un sistem de supraveghere şi era păzită de un agent, dar acesta nu a putut interveni l
a timp. Potrivit IPJ Constanţa, paznicul a fost imobilizat de unul dintre infractori.

Firma de pază care asigura securitatea unităţii bancare a sosit la faţa locului în aproximativ un minut. Poliţia a sosit după alte câteva minute, anunţând că există deja un cerc de suspecţi.

Un alt jaf, la o casă de amanet


În acest an, tot la Constanţa, o casă de amanet a fost atacată de doi indivizi mascaţi. Nimeni nu a fost rănit, dar paguba materială a fost semnificativă.

Jafuri la Cluj şi Braşov


În luna februarie, un alt eveniment de acest gen a avut loc într-un cartier rău-famat al oraşului Cluj Napoca. Un sediu al băncii Transilvania a fost atacat de mai multe persoane înarmate, care au reuşit să fure 250.000 de lei.

Jaf ca în filme la Cluj

Tot în februarie, dar la Braşov, o casă de schimb valutar era jefuită. Atunci au fost victime, două persoane fiind împuşcate mortal, iar o altă fiind rănită.

Povestea eroului Gheorghe Lâlă


ISTORIC

Sediile de bănci atacate în România

Cu toate că s-a întâmplat mai rar decât în alte state, sediile de bănci au devenit ţinte şi pentru hoţii din România.
  • Primăvara anului 2000, o maşină a Băncii Ţiriac a fost atacată de indivizi înarmaţi, în Bucureşti. Unul dintre hoţi a fost prins pe loc, iar sacul cu 30.000 de dolari a fost recuperat. Şoferul maşinii era, potrivit anchetatorilor, complice la jaf.
  • Aprilie 2002. un agent de pază de la o sucursală din Braşov a fugit cu 8.000 de dolari, după ce întrerupsese înregistrarea de la sistemul de supraveghere. Autorul a lăsat şi un bilet, pe care scrisese: „Îmi pare rău“ şi a plecat cu arma şi cu un încărcător cu 12 cartuşe. A fost descoperit, la scurt timp.
  • Ianuarie 2008. Din sediul din Floreşti al Băncii Transilvania au dispărut 197.000 de lei, 9.000 de euro şi 3.000 de dolari. Zidul ce despărţea fostul restaurant de sediul băncii a fost tăiat cu flexul, în dreptul seifului. Sistemul de supraveghere nu detectase nicio mişcare. Principalul suspect s-a predat două zile mai târziu şi s-a spânzurat apoi în arestul poliţiei.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu