miercuri, 27 mai 2009

Guvernatorul general al Canadei, filmat in timp ce manca inima cruda a unei foci

Guvernatorul general al Canadei, Michaelle Jean, a mancat o bucata din inima cruda a unei foci, dupa ce a ajutat la transarea animalului ucis, intr-un gest prin care si-a exprimat sustinerea pentru continuarea vanatorii acestei specii, relateaza BBC News.

Michaelle Jean a folosit un cutit traditional inuit pentru a ajuta la spintecarea animalului, dupa care a mancat o bucata din inima cruda a focii.
'Demonstratia' vine la o saptamana dupa ce Uniunea Europeana a interzis importul de produse de foca din Canada.

Un purtator de cuvant al UE a declarat ca povestea este "prea bizara pentru a o comenta".

Intrebata daca actiunea ei a reprezentat un mesaj pentru UE, Michaelle Jean a raspuns: "Luati din aceasta poveste ce doriti".
Vanatoarea de foci este 'cruciala'

Parlamentul European a votat recent interzicerea importurilor de produse din foca provenite din Canada, in semn de protest fata de motodele de vanatoare folosite.

Populatia inuita este exceptata de la aceasta interdictie, dar foarte multi se tem ca decizia PE va avea un efect negativ si asupra acesteia.

Autoritatile afirma ca vanatoarea este cruciala pentru cei aproximativ 6.000 de pesacari din zona Atlanticului de Nord, a caror viata depinde de aceasta activitate.

Guvernul a autorizat uciderea a peste 300.000 de foci in acest an.

Dar pescarii spun ca vor fi ucise doar 65.000 de foci, ca urmare a scaderii preturilor la pieile de foci.

Societatile pentru apararea drepturilor animalelor sustin ca metodele folosite pentru vanarea focilor sunt de-a dreptul barbare.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu