duminică, 31 mai 2009

EBA, fugărită de un beţiv

Cu o întârziere de o oră şi jumătate faţă de programul transmis, Elena Băsescu a ajuns în parcul Copou echipată cu tenişi, cu walkman-ul la brâu, gata să se întâlnească cu electoratul pentru care echipa ei a pregătit şepci, tricouri, pixuri şi calendare.

După baia de mulţime, candidata la europarlamentare s-a îndreptat spre teiul lui Mihai Eminescu, la braţ cu anticarul Dumitru Grumăzescu, unul dintre cei mai mari colecţionari ai operei poetului.

Întrebată „Când s-a născut Mihai Eminescu?” EBA s-a enervat brusc. „Nu am venit la o lecţie de istorie sau la un concurs de cultură generală”, a declarat EBA. Spre finalul plimbării în parc, fata preşedintelui a avut parte de o surpriză neplăcută - un tânăr beat a vrut cu orice preţ să o ia la rost

„Voi rămâne în politică chiar dacă ar fi ca tatăl meu să nu mai fie preşedinte”

În cadrul întâlnirii de la Iaşi, EBA a dat noi clarificări despre problema drogurilor uşoare. „Îi mulţumesc presei că am reuşit şi eu să fiu cap de listă în această campanie electorală. Cred că am lămurit problema, ceea ce am spus eu a fost scos din context. Am spus că probabil aş fi de acord cu introducerea drogurilor uşoare dar discuţia era despre UE, nu despre România. În plus, urma să spun că dacă grupul politic din care fac parte va fi de acord cu această problemă şi eu aş fi de acord. România nu este pregătită pentru aşa ceva”, a adăugat EBA.

Întrebată ce va face dacă tatăl său nu va mai fi preşedinte, EBA a declarat scurt: „Eu voi rămâne în politică chiar dacă ar fi ca tatăl meu să nu mai candideze sau să nu mai fie preşedinte”.

A speriat-o un beţiv

Plimbarea Elenei Băsescu în parcul Copou s-ar fi sfârşit urât dacă poliţiştii nu ar fi intervenit la timp. „Un individ sub influenţa băuturilor alcoolice a încercat să meargă foarte aproape de ea, să-i pună nişte întrebări, avea o atitudine total nepotrivită. Era omul nepotrivit la locul nepotrivit şi s-a intervenit, a fost luat de acolo şi dus la secţia de poliţie”, a declarat subinspector Virginia Pralea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Se pare că bărbatul, Traian V., de 41 de ani, a fost deranjat de faptul că EBA a ales culoarea verde pentru materialele de campanie. Omul a încercat să se repeadă la EBA însă s-au interpus membrii ai staff-ului de campanie ai acesteia şi nu a reuşit să o atingă. EBA a fost dusă imediat după incident la hotel urmând ca, la ora 20.30, să fie prezentă pe esplanada Casei de Cultură a Stdenţilor, la concertul trupei „Voltaj”.

Atacatorul Elenei Băsescu, care nu are antecedente penale, a fost condus de poliţişti la Spitalul de Psihiatrie Socola pentru a fi expertizat psihiatric.

„Succesurile”, greu de trecut cu vederea

„În politică sunt iertate gafele unui preşedinte de partid, dar unui politician la început de drum nu îi sunt iertate „succesurile”. Am fost acuzată că sunt incapabilă, incoerentă şi incompetentă din cauza unui dezacord gramatical. Pentru mine campania aceasta este benefică, ştiu să vorbesc, să îmi fac proiecte şi să fiu coerentă în susţinerea lor”, a declarat Elena Băsescu, referindu-se la gafa lui Crin Antonescu, care „a fost iertat” pentru „serviciuri”.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu