joi, 28 mai 2009

Arta din piele umana

Un sculptor american, mare ganditor, a ajuns la concluzia ca niciun material nu e mai nimerit pentru realizarea unor capodopere decat pielea umana. E drept ca si mesajul sau e mult mai vzibil cand este utilizat acest material.

Unii gasesc forma de arta aleasa de americanul Andrew Krasnow socanta si chiar macabra. Cu toate acestea, Andrew Krasnow are admiratorii sai, cei care rezoneaza la ideea acestuia. Americanul nu vrea decat sa aminteasca de atrocitatile nazistilor din lagarele de concetrare sid e suferintele indurate de americani de-a lungul vremii, relateaza The Independent.

De 20 de ani, americanul isi perfectioneaza arta, folosindu-se de piele umana recoltata de la cei care si-au donat corpurile dupa moarte. Andrew Krasnow a realizat harti, steaguri etc. pentru a scoate in evidenta cruzimea oamenilor si etica sau moralitatea indoielnica.

El foloseste pielea alba pentru ca majoritatea agresorilor au fost de oameni din rasa caucaziana. Artistul isi va expune sculpturile in iulie la Londra, aceasta fiind cea de-a doua expozitie pe care o are in regat.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu